Čokoládové košíčky s arašídovým máslem
Tento článek je pro opravdové milovníky sladkého: recept na čokoládové košíčky s pořádnou vrstvou arašídového másla! V obchodě je tato sladká bombička známá pod názvem Reese's, ale domácí varianta je vždy samozřejmě lepší. Nejenže jsou chutnější, protože si je můžete udělat podle vlastních představ, ale také rozhodně zdravější, protože v průmyslu do nich "cpou" další zbytečné chemické ingredience.
Nejdůležitější je samozřejmě čokoláda: 400 gramů čokolády (můžete použít jakoukoliv: hořkou, mléčnou, nebo dokonce i bílou. Já jsem například zkombinovala hořkou s bílou a výsledek stál opravdu za to :)). Dále arašídové máslo: cca 150 gramů. Na ozdobení košíčků: oloupané mandličky (nebo jakékoliv oříšky) a čokoládový posyp. Papírové košíčky také nemůžou chybět :D.
Postup přípravy:
Nachystejte si papírové košíčky a dejte je do formy, aby košíčky při přípravě držely svůj tvar (já jsem třeba použila formu na pečení muffinů). Rozpusťte čokoládu ve vodní lázni. Nalijte první vrstvu rozpuštěné čokolády do košíčků, pak nechejte ztuhnout alespoň do takového stavu, aby se čokoláda nemíchala s arašídovým máslem - další vrstvou, kterou do košíčků budete nalévat. Když budete mít vrstvu másla, opět zalejte čokoládou (třeba jiným druhem jako u mě na obrázku). Libovolně ozdobte, nechte ztuhnout a je hotovo! :)
Dobrou chuť. :)
Mějte se krásně a snad se na Vás neslétnou všechny včely a vosy z okolí :D. I když zatím jich venku tolik nelétá, když je pořád taková zima, takže pohoda... :)